TIRAMISÙ: THE REAL ITALIAN RECIPE

För en tiramisù som är 25x35 cm stor

 
Vispa 2 ägg med 2 ägg gulor och socker i 10 minuter.
 
 
Om du vill få bort äggsmaken mer så kan du hälla ner 1 sked av Brandy eller en annan spritsort.
 
 
Tillsätt mascarpone och blanda i 2-3 minuter.
 
 
 
Gör espresso eller, om ni inte har det, vanligt kaffe.
Ta 2 kaffemått av kaffe och häll ner det i formen för tiramisù.
 
 
Pensla varje kex med det återstående kaffet, minst 3 gånger på varje kex, eller doppa dem snabbt och försiktigt i kaffet.
Fyll botten av formen med savoiardi kex.
 
 
Täck lagret av kex med ungefär hälften av krämen.
Lägg ett till lager av kex, som ni har doppat eller penslat med kaffe, på krämen.
 
 
Täck över kexen med den återstående krämen.
 
 
Strö över kakaopulvret på tiramisun med hjälp av en sil.
 
 
Lägg plastfolie över formen och ställ in den i kylen i 12 timmar. 
 
Och...Smaklig måltid! 
 
 
 
Jag hoppas att ni gillade mitt recept. En stor kram!
 
 
 
1 Fanny:

skriven

SV: Tack, blir jätte glad !! :)

Svar: :)
Federica

2 LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands:

skriven

Verkar gott! Fast gillar inte kaffe dock.

Svar: Hej! Jag gillar inte heller kaffe, men jag gillar tiramisù! Har du någonsin testat det? Förresten, om du är intresserad så kan jag ge dig ett recept för att göra det utan kaffe men med jordgubbar! :)
Federica

3 Belinda:

skriven

Såg gott ut det där! :)

Svar: tack :)
Federica

4 Jennifer:

skriven

vad gott det såg ut! :D
sv: åh tack vad glad jag blir!! :)

Svar: Tack :)
Federica

5 elin:

skriven

så gott !

Svar: Tack :)
Federica

6 LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands:

skriven

Svar: Nej, det har jag inte testat. Har aldrig ens hört talas om det förutom i det här inlägget. Ja, det vore snällt! :) Det lät gott med jordgubbar! älskar det!

7 Christian:

skriven

Ser väldigt gott ut!

Kommentera här: